kezdőlapoldaltérképelérhetőségekgyors linkek
slovenská verzia
SK
english version
EN


Látkép

Szepsi - alapinformációk

Kassától délnyugatra elterülő város, s az E 571-es, Rozsnyó irányába futó nemzetközi út érinti. E térségben ér véget a Kassai síkság, s kezdődik a sokféleséget mutató Szlovák Karszt vidéke. Nyugatra tőle Somodi és Torna található, a felette lévő középkori várral; északra fekszik Jászó, a híres premontrei székesegyházzal, nemkülönben a Kassa-környéki járás második legnépesebb települése Mecenzéf, továbbá Stósz-fürdő és az 1246 méter magas Kojsói csúcs. A város tengerszint feletti magassága 203 és 284 méter közötti. A várost átszeli a 21. délkör. Jelentőségénél és földrajzi helyzeténél fogva a város régóta természetes központja e régiónak. Szepsihez tartozik Bodoló község is, amelyet már 1313-ban említenek a korabeli dokumentumok. Szepsinek vasút és autóbuszállomása, orvosi szakrendelője, postahivatala és szállodája van.
A városban több jónevű étterem és vendéglő is megtalálható, ahol kitűnő söröket csapolnak; szolgálataikat kínálják a fodrász és kozmetikai szalonok, különféle üzletek, internetes kávéház és fitnesz központ.
Szepsi a maga infrastruktúrájával és szolgáltatásaival ideális központja a különféle helytörténeti és természettudományos túráknak, és kirándulásoknak.

Városi Hivatal

Iskola utca 2
04552 Moldava nad Bodvou
tel.: 055 4880211, fax: 055 4603221
msu@moldava.sk | www.moldava.sk
Mesto Moldava nad Bodvou © 2001-2012    |    webmaster: Tibor Pásztor